Media si Evenimente

MEDIA:

Specialistii de la ProMAMA au urmat training-uri in strainatate si au obtinut certificari internationale de la cei mai recunoscuti specialisti si cercetatori in domeniu, motiv pentru care deseori sunt invitati de  media pentru a-si face cunoscute ideile si proiectele.

In ceea ce priveste Programul MAgia MAternitatii, sunt invitati sa vorbeasca despre felul in care protocoalele din Romania de ingrijire a nou-nascutului sanatos imediat dupa nastere – in prezent invechite – pot fi adaptate recomandarilor medicale internationale ale OMS si practicilor din alte tari.

Iata, mai jos, cateva exemple de aparitii media:

https://protvplus.ro/emisiuni/vorbeste-lumea/clip/22803-consultantul-in-alaptare-esential-in-viata-mamicilor

Emisiunea Vorbeste Lumea – despre Alaptare si importanta Consultantei in Alaptare, Ora Magica si Programul „MAgia MAternitatii – din burtica la pieptul mamei” creat de specialistii ProMAMA pentru implementarea la nivel national a practicilor recomandate de catre OMS.

Post: ProTV. 

Invitati: Amalia Enache – Sustinator al Programului MAgia MAternitatii si Sorana MURESAN (Creatorul Programului “MAgia MAternitatii”, Consultant in Alaptare IBCLC, Educator LAMAZE, Fondator ProMAMA). 
Click pe imagini pentru reportaj.

   

Interventie despre ORA MAGICA a NOU NASCUTULUI in cadrul emisiunii DigiMatinal. 

Post: Digi24. Interviu cu Sorana MURESAN.

Emisiune MAgia MAternitati: din burtica, la pieptul mamei – Program pentru implementarea la nivel national a practicilor recomandate de catre OMS pentru perioada prenatala, in timpul nasterii si postpartum.

Post: Canal 33. Cu Sorana MURESAN (Consultant in Alaptare certificat IBCLC, Educator Prenatal LAMAZE, Fondator ProMAMA) si Mihaela Ninerica, Psihoterapeut la ProMAMA. Moderator: Izabela Marinescu.

Emisiune “Vreau sa Fiu Sanatos” – despre Alaptare, Ora Magica, Programul MAgia MAternitati: din burtica, la pieptul mamei – Program pentru implementarea la nivel national a practicilor recomandate de catre.

Post: TVR. Cu Sorana MURESAN (Consultant in Alaptare certificat IBCLC, Educator Prenatal LAMAZE, Fondator ProMAMA) si Mihaela Ninerica, Psihoterapeut la ProMAMA. Moderator: Izabela Marinescu.

EVENIMENTE:

  • 10.10.2019, ora 10: Eveniment aniversar: celebrarea a 10 ANI de ProMAMA si lansarea oficiala a Programul MAgia MAternitati: din burtica, la pieptul mamei.

Multumim Izabela Caragea Marinescu pentru moderarea evenimentului in cel mai profesionist si placut mod posibil!

Multumim tuturor celor care si-au impartasit povestile, cunostintele si experientele legate de nastere, Ora Magica a Nou-Nasutului, ingrijirea bebelusului si Alaptare:

Amalia Enache, jurnalist, ne-a povestit despre experienta ei de nastere si alaptare si despre speranta ca Romania sa se alinieze la practicile europene in ceea ce priveste maternitatea.

Dr. Catalin HAIDUC, medic primar obstetrica-ginecologie, a explicat despre ce este firescul din nastere.

Dr. Grumezescu Eugenia- Mariana, medic neonatolog, ne-a povestit despre comportamentul nou-nascutului care a beneficiaza de Ora Magica vs. cel care nu beneficiaza.

Carmen si Doru SANDU, parinti, au vorbit despre experienta unei nasteri in strainatate, acolo unde lucrurile se intampla cat se poate de firesc si sanatos.

Dorina COROI, As. sef neonatologie si consultant in alaptare IBCLC, a vorbit despre impactul Programului MAgia MAternitatii – din burtica, la pieptul mamei implementat de echipa ProMAMA intr-o maternitate din Cluj.

Speakerii din echipa ProMAMA:

Dr. Marta MURESAN, medic primar pediatru, ne-a expus rezultatele uimitoare ale catorva studii efectuate cu privire la efectele pe termen lung ale Orei Magice si impactul asupra societatii.

Sorana MURESAN, fondatorul Centrul ProMama, ne-a povestit despre inceputul ProMAMA si despre cum o experienta personala dificila a putut fi transformata intr-un proiect de suflet, care practic, a ajutat Romania sa se schimbe in bine.

Andreea MANEA a povestit despre evolutia Centrului ProMAMA in decursul celor 10 ani de activitate si despre proiectele frumoase reusite.

Multumiri speciale le oferim primilor sustinatori financiari ai Programului MAgia MAternitatii – din burtica, la pieptul mamei (http://www.magiamaternitatii.ro/parteneri/): Huggiess – Partener oficial al Programului MAgia MAternitatii, Clinica de sutiene, Adinish.com, Motherlove Romania. Parteneri foto/ video: FOTOgenic BEBE si Westfalia Films. Parteneri media: Centrul de Parenting, Itsy Bitsy, Jurmed Jurnal de Sanatate, Qbebe.

  • Octombrie 2018:  Conferinta „Ora Magica a Nou-Nascutului”

Un eveniment cu scop educational – despre cum sa creezi premisele unui START SANATOS in viata copilului tau.

Au participat speakeri din strainatate si din Romania.

S-a discutat despre procedurile recomandate la nastere, Ora Magica, Alaptare si Ingrijirea Bebelusului – toate menite sa ajute bebelusul si mama sa fie sanatosi si fericiti. Ne-au impartasit din cunostintele si experienta lor: Katalin VARGA, PhD, Psiholog, Profesor Universitar, Dr. Elizabeth VARADY, Pediatru si Neonatolog, IBCLC, Stefanie ROSIN, PhD, IBCLC, LLL Leader, Sorana MURESAN, IBCLC, Educator Lamaze, Presedintele Asociatiei ProMAMA si Dr. Catalin HAIDUC, Medic Primar Obstetrica-Ginecologie, Cercetator Stiintific.

Au participat cca 250 de persoane, atat specialisti (IBCLC, medici, moase, educatori prenatali, doule) cat si viitori parinti.