Implementare Spitalul Judetean Resita

In perioada 4-6 februarie 2020, prima maternitate de stat a beneficiat de implementarea Programului MAgia MAternitatii.

Training-ul in maternitati este sustinut de specialistii ProMAMA: Sorana MURESAN si Andreea MANEA, specialisti Ora Magica, Consultanti in Alaptare IBCLC si educatori prenatali.

Impreuna, putem reusi sa #SalvamVietiDeBebe si sa #DonamSanatateViitorului.

Aurora ANDRAS, director ingrijiri medicale, a fost cea care, in urma cu 8 luni, a lansat invitatia de a implementa Programul in maternitatea din Resita, avand o mare dorinta de a aduce informatii noi si concrete personalului medical, astfel incat practicile curente sa fie imbunatatite, iar mamele sa se bucure de o frumoasa amintire a nasterii.

4

Multumim pentru deschidere si Dr. Lorenta COJOCARU (medic sef sectia neonatologie) si Dr. Alina URSACIUC (medic neonatolog) – persoanele cheie, cele care se ocupa de starea de bine si sanatatea nou-nascutului.  O mare parte din echipa medicala a fost prezenta la cursuri si chiar in salile de nastere, pentru ca intr-adevar a exista o dorinta de a invata despre procedurile care aduc sanatate si bunastare bebelusului, dar si mamei. Acum, toata echipa medicala este hotarata sa puna in practica procedura Ora Magica, sa promoveze si sa faciliteze alaptarea exclusiva a sugarului.

13

De asemenea, echipa de medici obstetricieni a sustinut neonatologia in implementarea acestor proceduri – le multumim si dansilor la fel de mult!

Chiar Dr. Florin BORTUN, seful sectie obstetrica-ginecologie, ne-a transmis ca <<din punctul de vedere al medicilor obstetricieni din spital, exista deschiderea necesara de a colabora cu neonatologia pentru a sprijini mamele si bebelusii sa se bucure de Ora Magica>>.

Cu toate ca este o maternitate micuta, cu doar aproximativ 700 de nasteri pe an, ne-a surprins in mod placut ca este recent renovata, foarte curata si cu conditii bune de spitalizare.”

– declara Sorana MURESAN, Presedintele Asociatiei ProMAMA.

Dr. ACHIM Mircea, medic obstetrician in Spitalul Judetean de Urgenta Resita, a punctat faptul ca “din punctul de vedere al medicului obstetrician, Ora Magica nu ingradeste deloc activitatea actului medical, ci, dimpotriva, mama colaboreaza mai bine cu personalul medical, avand un psihic mai bun. In plus, nou-nascutul se simte protejat inca din primele clipe de viata si se creeaza o legatura stransa intre mama si copil ”.

 „Mamele au fost foarte entuziasmate de ocazia de a avea aceasta experienta si si-au asumat o anumita expunere pentru a putea beneficia de aceste proceduri si pentru a da posibilitatea si altor mame sa o faca. Declaratiile lor dupa nastere ne conving inca o data (…daca mai era cazul…) ca totul decurge mult mai usor, sanatos si frumos daca mama si bebe sunt lasati impreuna, sa-si urmeze instinctele.

5

Din toate directiile, exista dorinta de a schimba practicile medicale postnatale din Romania, iar personalul medical este din ce in ce mai dornic sa afle informatii noi. Cu siguranta ca exista multe bariere, multe dintre ele greu de daramat, dar este nevoie doar de BUNAVOINTA. Noi ne dorim sa putem ajunge in cat mai multe maternitati, astfel incat Programul sa devina cu adevarat unul national si toate practicile medicale sa fie aceleasi cu cele din tarile civilizate!”,

declara Andreea MANEA, specialist impelmentare Programul MAgia MAternitatii.

Dr. Alina URSACIUC, medic neonatolog Spitalul Judetean de Urgenta Resita: “Dupa intalnirea cu voi (specialistii de la ProMAMA), ne-am dat seama de toate greselile pe care le facem, cele mai multe fara stiinta. Am discutat cu colege mea – sef de sectie si deja ne-am gandit ce si cum am putea sa schimbam. Macar incercam. Daca nu reusim din prima, schimbam tactica, dar sigur vom implementa ce am invatat de la voi.

Poate ca voi doar ati venit cu impulsul de care aveam nevoie pentru o schimbare in bine pentru micii nosti pacienti. Nicio intalnire nu e intamplatoare. Sunt convinsa ca noi ne-am intalnit cu un rost!

MAgia MAternitatii inseamna bucurie si multa, multa emotie!

Mama mea mi-a spus odata: <<Niciodata nu am avut o bucurie mai mare decat atunci cand te-am nascut pe tine si pe fratele tau>>! Prima intalnire cu nou-nascutul e MAGIE si TREBUIE sa ne asiguram ca toti vor beneficia de aceasta!

Obiectivul Asociatiei ProMAMA este sa implementeze Programul in cat mai multe maternitati din tara noastra, astfel incat impactul asupra viitoarei generatii sa fie, cu adevarat, major.

Noi realizam aceste lucruri prin timp si efort propriu, astfel incat pentru Spitale nu reprezinta niciun efort financiar.

De aceea, tin sa multumesc tuturor celor care au vazut valoarea Programului si l-au sustinut inca de la inceput:

logo huggies

 In primul rand, multumim Partenerului Oficial al Programului – Huggies, care ne sustine financiar deplasarile. Viziunea Huggies este ca prima imbratisare trebuie sa fie a mamei si ca este importanta fiecare imbratisare care urmeaza!

Multumim brand-urilor care au donat la lansarea programului: Adinish, Clinica de Sutiene si Motherlove Romania.

Multumim partenerilor media:  Centrul de ParentingItsy BitsyJurmed Jurnal de SanatateQbebeROmedic !

Multumim partenerilor foto/video: FOTOgenic BEBE si Westfalia Films.

Nu in ultimul rand tuturor persoanelor care au donat orice suma in campania de strangere de fonduri! Daca doresti sa contribui la implementarea Programului in cat mai multe maternitati, poti dona orice suma in contul Asociatiei ProMAMA:

RO25 BTRL 0450 1205 U942 05XX, deschis la Banca Transilvania,

?

cu mentiunea: „Donatie pentru Programul MAgia MAtenitatii” 

Speram sa ni se alature si alte companii sau brand-uri care au in vedere sanatatea mamei si a copilului, si nu doar acestea, ci oricine are o viziune asemanatoare asupra calitatii si a sanatatii in general” – declara Sorana MURESAN, Presedintele Asociatiei ProMAMA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *