Implementare Maternitatea Regina Maria Cluj-Napoca

In iunie 2019, specialistii ProMAMA au implementat Programul in maternitatea Regina Maria – Cluj Napoca.

Reactiile cadrelor medicale si ale parintilor dupa implementarea Programului MAgia MAternitatii:

Dorina, Asistent-Sef neonatologie si consultant in alaptare IBCLC: „Am venit aici cu gandul sa facem magie… cu dorinta de a transforma nasterea conventionala din Romania intr-o nastere prietenoasa, intr-o magie atat pt bebe, cat si pentru parintii acestuia. Implementarea Programului “MAgia MAternitatii” ne-a oferit cea mai buna solutie pentru reusita acestui vis al nostru. Suntem bucurosi ca parintii impartasesc cu noi aceste unice momente din viata lor, dar mai ales pentru ca reusim sa ii sustinem!”  

 Ioana, Moasa: „Inaintea implementarii Programului MAgia MAternitatii de catre ProMAMA, Ora-Magica era, pentru mine, ceva de genul unei povesti frumoase… undeva intre mit si realitate. Dupa participarea la curs, mi-am dat seama ca e mult mai mult decat doar ceva frumos… e conectare maxima pentru un atasament emotional puternic intre mama si nou-nascut. Toate temerile si nelinistile mamei legate de “Unde e copilul meu?”/ “E bine, e sanatos?” / “De ce nu pot sa il mai tin in brate?” / “Cand mi-l aduceti inapoi?” – DISPAR. Chiar si durerea pe care mama o mai are dupa nastere dispare si ea in timpul Orei-Magice.Dupa implementarea Programului, pot sa spun sincer: acesta este normalul, firescul, asa ar trebui sa fie in toate maternitatile; pentru ca cei doi isi apartin unul altuia, formeaza un intreg. Linistea, bucuria si implinirea care se citesc pe chipul lor sunt reale, indiferent de cursul travaliului; nimic nu mai conteaza, s-a terminat, mama e fericita, langa puiul ei. Acest lucru sa nu-l uitam: noi suntem cadre medicale, care trebuie sa aducem si sa inspiram siguranta, intelegere si bucurie mamelor. Sa facem ca si in Romania sa fie cat mai multe locuri unde sa se poata naste cu blandete si respect fata de mama si nou-nascut. Este dreptul lor sa stea cat mai mult impreuna!” 

 Lavinia, Asistent Medical de neonatologie: „Ceea ce eu vad in Ora Magică este primul moment de conexiune perfecta intre mama si bebelusul ei, este momentul acela cand vrei sa stea timpul in loc si sa nu se mai schimbe nimic!”  

Proaspata mamica ce a beneficiat de Ora Magica, in urma implementarii de catre ProMAMA a Programului “MAgia MAternitatii”: „A fost e experiență deosebita! Cand am primit bebelusul in brate, a disparut toata durerea. M-a cuprins doar bucuria, caldura… am fost copleșita de emotie si nu am mai vrut sa ma despart de sufletelul meu.” 

 Melinda, Asistent Medical de neonatologie: „Momentul acela in care nou-nascutul ajunge pentru prima data in bratele mamei lui, reactiile sale si ale mamei la prima lor intalnire… totul este extraordinar! Iar noi, cadrele medicale, retraim emotiile lor cu fiecare nastere in parte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *